Рецензія на фільм “Суддя”

Опубліковано

на

Суддя

Нарешті Роберт Дауні-молодший зніметься в драматичному кіно. Ні, зрозумійте правильно, мається на увазі, за останні роки. І мається на увазі, в помітному драматичному кіно.

Суддя

Ні, ще раз зрозумійте правильно – ми раді бачити його Шерлоком і Тоні Старком. Із задоволенням подивимося третю частину “Шерлока Холмса” від Гая Річі і третє “Месників” або будь там вже по рахунку “Залізної людини”. Але Дауні – більше, ніж просто супергерой або іронічний супермен. Він по-справжньому талановитий драматичний актор, і час від часу хотілося б його бачити десь поза блокбастерного зони. А останній раз це відповідало розмаху таланту Дауні, мабуть, в “Солісти” і “Зодіаку”. Тобто 5-7 років тому.

Суддя

Судячи по трейлеру, такий шанс, нарешті, представився. Чи не найскладніша фабула, але досить цікава для гарної зав’язки драми. Завжди цікаві відносини між батьком і сином. І чудовий акторський склад – крім самого Дауні в фільмі “Суддя” (The Judge) зайняті також Роберт Дюваль, Віра Фарміга і Біллі Боб Торнтон. Відзначимо також присутність Вінсента Д’Онофріо. Ви можете відразу і не згадати, хто це. І навіть якщо ми скажемо, що він знімався в “Ед Вуді” і “Людей в чорному”, то все одно можете не згадати. Зате якщо ми нагадаємо про “Цельнометаллический жилет”, то ви майже відразу згадаєте дивакуватого великого солдата, який засовував собі рушницю в рот, сидячи на унітазі.

Фігура режисера, звичайно, не така титулована. Він же є і одним з авторів сценарію – Девід Добкін. Знімав він, в основному, всілякі легковажні комедії, а з останніх сценаріїв можна згадати, наприклад “Примарний патруль” з Джеффом Бріджесом. Теж нічого особливого, прямо скажемо. Але в Голлівуді часто досвід, нехай навіть не найвдаліший і не самий профільний, вирішує більше, ніж спеціалізація. До того ж, на підстрахування зі сценарієм Нік Шенк, який працював над “Гран Торіно” з Іствудом.

Продовжити читання